Impresii

Aceasta secțiune este destinată celor care vor să împărtășească impresii legate de obiectivele turistice din zonă. Dacă ați vizitat zona vă invităm să ne povestiți despre excursia dvs folosind formularul de mai jos.

3 Responsesto “Impresii”

 1. Cosmin Ceuca spune:

  Buna ziua,
  Am accesat site-ul dumneavoastra pentru a afla mai multe informatii despre casele memoriale din zona Moldovei in scopul vizitarii acestora in timpul liber.
  Am observat totusi ca lipsesc unele judete din lista. Cu siguranta in cele 12 judete (inclusiv Bucuresti) exista zeci de case memoriale.
  As dori sa dau doar cateva exemple de case memoriale care ar trebui incluse pe site-ul dumneavoastra:
  1. Judetul Vaslui
  – Casa Memoriala Emil Racovita, Comuna Danesti
  2. Judetul Vrancea
  – Casa Memoriala Mos Ion Roata, Comuna Campuri
  – Muzeul Memorial Alexandru Vlahuta, comuna Dumbraveni, sat Dragosloveni
  3. Judetul Buzau
  – Casa Memoriala Vasile Voiculescu, Comuna Parscov
  4. Judetul Dambovita
  – Casa Memoriala Ion Luca Caragiale, comuna Ghirdoveni, sat I.L.Caragiale
  etc.

  Sper sa reusiti sa introduceti si judetele care lipsesc pentru a oferi o imagine completa a repartitiei caselor memoriale in judetele Romaniei.

  Astept un raspuns din partea dumneavoastra.

  Cu respect,
  Cosmin Ceuca

 2. Asociația Centrul Ecologic Green Area spune:

  Bună ziua,

  Vă mulțumim pentru interesul arătat proiectului nostru.

  Apreciem sugestia dumneavoastră însă Asociația Centrul Ecologic Green Area promovează prin intermediul proiectului nostru Ghid Turistic – Case memoriale în țara noastră, 103 case memoriale întinse pe teritoriul României.

  Dacă reprezentanții caselor memoriale menționate de către dumneavoastră doresc ca acestea să fie promovate pe pagina proiectului nostru cu mare plăcere vom colabora cu aceștia.

  Cu siguranță, casele memoriale enumerate pe pagina noastră merită vizitate pentru că acolo veți descoperi o mică parte din frumusețea acelor locuri și a oamenilor care au contribuit la scrierea istoriei.

  O zi frumoasă!
  Asociația Centrul Ecologic Green Area

 3. adevar spune:

  De ce se evita consecvent si contibutia altora?Ce este sigur atestat, este că în anul 1935, la sugestia preotului greco-catolic Grigore Rițiu, care era și profesor de română și latină, Stan Ioan Pătraș a realizat partea verticală a crucilor ceva mai lat, cu loc pentru epitaf. Din 1935 datează primul epitaf, iar din anii 1960 încoace, întreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un muzeu în aer liber de natură unică și o atracție turistică.

Postati impresiile dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *